18.08.2012

Sa iubesti pur si simplu


            "Ne este greu sa iubim pentru ca, de fiecare data, asteptam ca si ceilalti sa ne iubeasca pe noi. Si sincer ,ne irosim timpul, ne agitam si suferim asteptand recunostinta si iubire din partea altora. Deci ne vine greu sa iubim fara conditii. Conditia noastra pentru a iubi este ca si celalat sa ne iubeasca. Atunci  ,noi cand mai iubim, daca mereu asteptam iubire din alte parti?
             Deja te privezi de libertatea iubirii cand te intrebi daca si ceilalti te iubesc. Ca sa fii fericit este de ajuns sa iubesti .Gasesti o pace si o impacare cu sine, cand iubesti pur si simplu. OaRe nu suntem in stare sa iubim , daca dragostea noastra nu e recompensata cu aceleasi sentimente? Mai suntem capabili sa iubim , daca ceilalti nu se arata recunoscatori pentru sacrificiile pe care le facem , daca nu primim plata pe loc? Uneori simtim ca iubim umanitatea,p e toti si pe toate . Si nu mai putem de fericire cand gandim asta. Dar cu cat simtim ca iubim umanitatea mai mult, cu atat ne dam seama ca am uitat sa iubim omul. 
           Ne surade ideea iubirii contemplative.O imbratisam mai mult decat ideea iubirii active. Acceptam mult mai usor iubirea aceea insetata de fapte mari,pe care sa le vada toata lumea. Ba chiar te gandesti ca esti in starea sa iti dai viata ,sa te jerfesti daca ai primi aplauze si daca ai fi slavit .
            Insa iubirea activa si vie inseamna straduinta si stapanire de sine.Straduinta de a iubi pe cel de langa tine in fapte mici marunte ,de zi cu zi . Iar apoi ,cand ti se pate ca stradunintele nu au nici un rost si ca ceilalti nici nu vad ca tu ii iubesti si se comporta la fel de nepasatori ,atunci descoperi ca tu nu te-ai jertfit ca ei sa te iubeasca ,ci ca sa gasesti fericirea in a iubi pur si simplu . Cand ti se pare ca te-ai indepartat de telul dorit,tocmai atunci l-ai atins. Fiindca nu mai astepti recunostiinta din partea celorlalti ,ci vezi in tine ca reusesti sa iubesti fara rasplata. Implinirea telului e in interiorul nostru ,iar cand se implineste in interior ,negresit se implineste si in exterior.Cand vezi ca ceea ce ti-ai propus se implineste in inima ta,simti lamurit puterea lui Dumnezeu care n-a incetat sa te iubeasca si sa te calauzeasca ,pas cu pas,fara sa stii."