15.06.2010

ochii care nu se vad-se uita?!?!

             
               Cineva spunea că timpul şi distanţa sting o dragoste superficială,dar întăresc una adevărată. Toată lumea vorbeşte despre dragoste,cânta despre dragoste,dar oare cu toţii înţeleg adevăratul sens al cuvântului?Un cuvânt uşor de definit dar greu de înfăptuit,însă întelegem noi oare ca dragostea inseamna de fapt un sentiment de afectiune,de pretuire pentru cineva,care implica o neliniste provocata de banuiala infidelitatii fiintei iubite,grija de a pastra pentru sine un lucru de pret? N-am fost deloc surprinsa sa aflu in urma unui sondaj de opinie ca majoritatea persoanelor au tendinta de a vedea relatiile la distanta intr-o lumina sumbra .


              Este oare adevarata zicala:’’Ochii care nu se vad se uita?’’ O relatie este asemenea unui pachet cu avantaje si dezavantaje.Desigur ca distanta minimalizeaza vizibilitatea defectelor personei opuse.Iti pune pe tava tot ce e mai bun, dar iti ascunde partea mai putin buna a lucrurilor.De exemplu intalnirile virtuale pe internet,vorbitul la telefon,nu te ajuta prea mult in a cunoaste adevarata fata a persoanei iubite,comportamentul si starile ei adevarate.Intalnirile virtuale pot fii de cele mai multe ori inselatoare ,dar desigur,poti sa si risti.


            Nu contest faptul ca ar putea merge o asemenea relatie,dar de cele mai multe ori nu functioneaza.In cele mai bune cazuri ambele persoane sunt sincere,evlavioase si implica un mare grad de incredere.Mai mult de atat,niciodata nu va functiona o relatie, mai ales la distanta,daca primesti fara sa daruiesti sau daruiesti fara sa primesti. Ironia celor spuse pana acum e faptul ca o relatie este greu de mentinut si de-aproape,dar curios este ca relatiile in care persoanele implicate nu se vad,uneori pot duce chiar la casatorie.Greu dar nu imposibil


             Cu toate acestea,eu fac parte din grupul minoritarilor si afirm cu ardoare ca distanta poate apropia doua persoane daca exista o iubire adevarata si intentii serioase.Totul depinde si de mentalitatea fiecaruia. Distanta apropie atunci cand iti dai seama ce vei pierde daca vei lasa sa-ti scape din maini o persoana nepretuită.Niciodata nu vei sti ce ai avut pana nu-l mai ai.Uneori trebuie sa pierzi ca sa sti ce vrei. Daca a fost o dragoste la prima vedere ,exista minime sanse ca starea euforica de la inceput sa se mentina dar nu imposibil.Ceea ce ar putea sa mentina focul nestingibil dintr-o inima inflacarata ar fi gandul la ziua revederii şi daca intr-o relatie exista o temelie buna,o sa treaca cu siguranta de ‘’proba’’ timpului.

2 comentarii:

  1. dragutz blog, construit foarte bine.

    Ai dreptate, relatia la distanta nu poate dura prea mult timp sau deloc. Pentru ca tu nu poti sti ce face acea persoana dupa ce iese de pe net, sau inchide telefonu, dupa o conversatie fascinanta. Ce pot spune este ca intradevar te poti deschide mai usor decat in realitate, insa pericolul este ca nu sti in fata cui, si cine este in spatele acelui id sau nume care si-l ataseara pe mes.
    Insa chiar daca gresim suntem oamenii, care comitem multe gafe si greselii. Dar Dumnezeu vrea sa invatam ceva din imperfectiunea noastra, si cu timpul sa nu mia repetam, chiar daca ne este greu, dar nu imposibil.

    RăspundețiȘtergere
  2. ...totul are un rost,tind sa cred .in viata aceasta!

    RăspundețiȘtergere